...Защото малките жестове стоплят всяко сърце! 

Красивите коледни декорации от снимките можете да намерите във физическия ни магазинПодготовката за коледните празници разделя хората на два типа: такива, които се чувстват добре само, ако са планирали предварително какво да сервират на трапезата и с какви подаръци да зарадват любимите си хора; както и такива, които решават в последния момент и проверяват сутринта на 24 декемри какво ще е работното време на магазините. Независимо от кой тип сте ето няколко идеи за малки коледни подаръци, с които да зарадвате колегите и приятелите си, че дори и някои от по-непретенциозните роднини.


Коледна чаша, пълна с шоколадови бонбони

Коледните чаши носят много празнично настроение, а в търговската мрежа могат да се намерят най-разнообразни дизайни. Почти няма вкус, който да не може да бъде удовлетворен. Освен класическите коледни герои – Дядо Коледовци, джуджета, еленчета, снежни човеци и елхички, можете да откриете домашни любимци и всякакви други сладки животинки с коледни шапки, забавни надписи, релефни форми и дори да поръчате нещо специално. Ако действате в последния момент, твърде вероятно е да се наложи да избирате измежду класическите варианти. Същото важи и в случай, че нямате толкова лични наблюдения върху предпочитанията на този, когото сте решили да зарадвате. Във всеки случай, едно не толкова очаквано допълнение към коледната чаша може да бъде нейното съдържание – индивидуално опаковани шоколадови бонбони. Те също се предлагат в огромно разнообразие, така че можете да смесвате видове или да заложите на класическия бонбон от млечен шоколад. Каквито и да изберете, комбинацията определено си заслужава. 


Снимка: DreamPhotography

 

Коледен сувенир

Коледната декорация допринася за празничното настроение на всеки дом. За някои от нас Коледа не би била същата без десетките лампички, фигурки, свещи и гирлянди, с които украсяватме дневната си. Колкото и да имаме, все се захласваме по отрупаните витрини с коледни украшения и ни се иска да купим поне още едно. Изваждаме ги от шкафа и ги подреждаме в дома си само за месец, така че шансът да ни омръзнат не е голям. Освен това, имат неподозираната способност да ни усмихнат, като ни напомнят за някого. Затова спокойно можете да заложите на тази класика в малките подаръци за празника. Ако избирате подарък за някой истински любител на коледните сувенири, можете да проявите по-голямо упорство и да пообиколите, докато намерите нещо интересно. Ако пък знаете, че човекът, за когото избирате малкия подарък, е по-скоро практичен, може би е по-добре да изберете нещо друго от нашите идеи.


Снимка: DreamPhotography

 

Коледни свещници

Атмосферата в Коледната нощ е топла, уютна и задушевна. Меката играеща светлинка на коледните свещи допринася за изграждането на тази атмосфера. Освен изящните свещи за маса, предпочитани са декоративните свещи с аромат на канела и коледен сладкиш, както и по-малките чаени свещи. Коледната свещ е чудесен малък подарък, който да изберете в последния момент. Но ако сте по-суеверни, може би се притеснявате да подарите свещ? В такъв случай, можете да изберете красив коледен свещник, каквито се намират в голямо разнообразие по магазините. Украсени с коледни елхи и еленчета, с ангели и снежинки, или пък с листа от имел, елхови клонки, пръчки канела и шишарки - изборът наистина е голям. Единственото, което е добре да имате предвид, е безопасността. Винаги избирайте свещници, които са стабилни и не се преобръщат от нищото. Заложете на такъв дизайн и комбинация от материали, които няма опасност да се нагреят при догарянето на свещта. Изключение можете да направите само за свещниците, които използвате на трапезата, стига да не ги осътавяте без надзор.


 Снимка: DreamPhotography


***

(СЛЕДВА)

       ***

Красивите коледни декорации от снимките можете да намерите във физическия ни магазин.