2019 година си отиде и изпращайки тази декада, ние посрещаме новата с PANTONE Цвят на Годината 19-4052 Класическо синьо.  


Синьото - цветът на небето и морето; често асоцииран с дълбочина и стабилност. Той символизира доверие, лоялност, мъдрост, увереност, интелигентност, доверие, истина, божественост… Синьото има благотворно въздействие върху съзнанието и тялото. Внушаващ спокойствие и сплотеност – този син цвят не можеше да дойде в по-добър момент. Този вечен нюанс подчертава нашата човешка надежда за сигурно и одухотворено начало на 2020 година и дава на Вселената известна стабилност и доза разбиране и спокойствие във времена на икономическа, политическа и екологична нестабилност.  Този универсален нюанс е оказвал влияние върху изкуството, технологиите, модата и интериорния дизайн от векове – придавайки чувство на носталгия, комфорт и сила на всичко, до което се докосне. Този богат, наситен цвят може да ни предложи толкова много. Чувства на вътрешен мир, дух, концентрация и яснота помежду ни – този цвят дава всичко!

Тази година очакваме да видим класическото синьо навсякъде в интериора. От мебелите до приковаващите окото акцентни стени, боядисани в синьо; от модата до декоративните възглавници, покривки и карета – има много начини, по които да използваме този невероятно разнообразен и адаптивен цвят.